Natuur

Ontdek de veelzijdige natuur van Noord Limbug

Natuur in Noord Limburg

Bij Limburg denken we al snel aan de heuvels in het zuiden, maar ook Noord-Limburg kent heuvelachtige verrassingen. Hellingbossen en broekbossen bijvoorbeeld, maar ook heide en vennen. Hier is het avontuurlijk – en soms een beetje glibberig – wandelen door de natte bossen. Trek dus vooral goede schoenen aan!

Noord-Limburg dankt zijn natuur aan de Rijn en de Maas. In de loop der eeuwen hebben zij een zeer fraai afwisselend landschap gevormd. Van de oude Maasmeanders van het Schuitwater en de zompige moerasbossen van het Koelbroek, tot de zoemende graslanden van het Vlakbroeken het stuivende zand van Schaaks Heide. Deze grote variatie brengt ook veel bijzondere dier- en plantensoorten met zich mee.. Noord-Limburg doet in niets onder voor zijn zuidelijke broertje!

De Kasteelse bossen

Vanuit ons restaurant en een groot deel van onze hotelkamers heeft u direct zicht op een prachtig meer en de Kasteelse bossen achter ons hotel. Om even een frisse neus te halen en te genieten van de veelzijdige natuur hoeft u dus niet ver te gaan.

De Groote Peel & De Maasduinen

Wilt u een er een hele middag op uit trekken voor een prachtige fiets- of wandeltocht terwijl u geniet van de bijzonder mooie natuur? Dan kunnen wij u een bezoek aan de Grote Peel of aan Natuurgebied de Maasduinen aanraden. Hieronder leest u meer over deze prachtige natuurgebieden.

 

Nationaal Park de Maasduinen

20 minuten rijden
Meer info
Nationaal Park de Maasduinen | Parkhotel Horst | Noord Limburg

De Groote Peel

45 minuten rijden
Meer info