Een veilig verblijf
Parkhotel Horst
Discount slider image

Een veilig verblijf

 Fijn dat u er bent. 

 

Natuurlijk boekt u hier tegen de laagste prijs, maar uw gezondheid is op dit moment veel belangrijker. Daarom laten u wij graag weten wat het hotel doet om u veilig te kunnen ontvangen, zodat u met een gerust hart op reis kan.

 

Maatregelen bekijken

Onze website Andere boekingssites
Beste prijsgarantie
Gratis WiFi
Speciale arrangementen
Betaal met iDeal
  1. Als u een kortingscode heeft, kunt u deze hier invullen

Openlucht Museum de Locht

Museum de Locht geeft met exposities, presentaties van oude ambachten, gebruiksvoorwerpen en gereedschappen een goed beeld van het leven op het platteland in Noord-Limburg van 1850 tot 1950. Maar daarnaast gaat het museum ook over de moderne tijd: champignons en asperges in een moderne productie, glastuinbouw en alle moderne toepassingen van ‘food’. Er is ook een daglonershuisje, brouwerij, klompenmakerij, smidse en kapel gevestigd op het terrein van de Locht, waarmee het een volwaardig museum gerworden is.

Op zondag zijn er regelmatig demonstraties en bijzondere activiteiten voor kinderen en volwassenen. Denk hierbij aan demonstraties van oude ambachten als: brood bakken, weven, kleermaken, smeden of stroop maken. Kinderen kunnen zich ook vermaken met diverse ouderwetse en moderne speeltuigen.

Het Nationaal Asperge- en Champignonmuseum zijn in aparte paviljoens op het terrein ondergebracht. Hier krijg je een helder beeld van de teelt van beide gewassen en van de gereedschappen die daarbij worden gebruikt. Ontdek Museum de Locht. Proef het land!

Bezoek de website


Museum De Kantfabriek

Wil je na je bezoek aan Museum de Locht nog even in de sfeer van de oude ambachten blijven. Bezoek dan ook Museum de Kantfabriek in Horst. De nog werkende kantmachines zijn de kern van Museum de Kantfabriek. Hier wordt het verhaal van de textielindustrie in de regio verteld, aangevuld met prikkelende wisselexposities met textiel als leidraad.

Bezoek de website